dimarts, 1 de novembre del 2011

La indiferència - Parlant la gent s'entén.

M'animo a tornar a escriure aquí. Aquest lloc perdut per la immensitat de la xarxa on els pensaments s'expressen tal com son. Evidentment són des del meu punt de vista en un moment concret, però en cap moment pretenc que siguin universals, sinó punts de vista, discutibles, òbviament.

La indiferència és l'acció de no immutar-se davant de un fet, una acció, una paraula.
Indiferència pot ser respecte un tema concret, sobre una persona, sobre una acció concreta. Les conseqüències d'aquesta indiferència poden ser molt diverses: Falta d'opinió, por, odi, o simplement no opinar.

Voldria parlar de la indiferència respecte les persones. La indiferència és molt útil per qui la utilitza, i fa molt de mal a qui la rep. La qual cosa trobo molt egoïsta per part de l'indiferent.

La indiferència, la falta de paraula, la falta de resposta, la falta de mirada, de salutació... no creieu que és un acte molt deshumanitzant?
Les persones ens diferenciem dels animals "inferiors" en temes biològicament parlant, en que tenim la capacitat de comunicar-nos verbalment (i no verbalment). I aquesta comunicació és el que ens fa sentir humans.
Quan una persona deixa de comunicar el que pensa, el que sent, al meu parer, s'està deshumanitzant, està creant una situació deshumanitzada i incòmode a la vegada.

Els secrets també poden ser indiferència, i els secrets que s'expliquen davant de més gent i utilitzant la ruïn manera de que l'altra gent no se'n dongui compte (si, posaré l'exemple del guatzap) també poden ser indiferència, poden ser, sense que ens en donem compte, una falta de respecte vers les altres persones. Perquè evidentment, hi ha maneres i maneres d'explicar un secret a un amic nostre, i no cal que tothom se n'enteri de que estic explicant un secret.

I és evident que tots tenim els nostres secrets, i que tenim dret a compartir-los amb qui volem, però si volem una societat millor, cal no fer evident l'explicació d'un secret. Perquè vulnerem el significat de la paraula secret.

Bé, només això, m'ha vingut al cap després d'una nit concorreguda amb molts mots concorreguts i sense cap paraula verbal ni acció no verbal.

Penso que ens estem deshumanitzant. Ens estan deshumanitzant, les noves tecnologies deshumanitzen a la gent, impedint que les persones perdin la habilitat de comunicar-se cara a cara amb la persona amb qui parlen. Una paraula escrita no és el mateix que la mateixa paraula comunicada amb llenguatge verbal/no verbal.

Res, només expressar la meva disconformitat amb parts del mon 2.0, que utilitzades d'una manera concreta aconseguiràn deshumanitzar la societat.

Plantegeu-vos... que tots els missatges que pugueu enviar queden emmagatzemats a un lloc on no sabeu ni on és ni qui hi té accés, i moltes vegades hi té accés qui menys et penses. Per tant... aneu amb compte... Salvem la societat, no siguem indiferents en aquest tema... que molt sovint pot arribar a ofendre a la persona que tens al davant.

Crec que m'he desviat una mica del tema, però no importa... La indiferència es pot presentar de moltes maneres, i si no anem en compte, pots ferir la sensiblitat d'algunes persones amb temes que a tu et son totalment igual... aquest era el missatge que volia transmetre.

Que tingueu molt bona nit!

1 comentari:

  1. Estic d'acord que les noves tecnologies ens deshumanitzen i impedeixen una comunicació més natural... De totes maneres és com tot, que s'ha de saber fins a quin put es pot utilitzar una eina i amb quin sentit... No anar mai als extrems.
    Sobre el tema de la indiferència és una mica més complicat d'explicar... A vegades cal ser indiferent a certes situacionsper tirar endavant... Si tot és "important" i "'t'afecta" pots acabar per no viure a gust... Per això davant d'algunes situacions potser és millor ser indiferent... No creus?

    ResponElimina